Article as seen in The Post news paper – for more information click on link.

   18 November 2016   l   Andries van der Heyde

download


Marathon ’n reuse sukses 

o_1b1p5s02318p2hg21jc713kg9b2q

Die mans- en vrouewenners van die 42 km was Reginald Poopedi en Jane Mudau. Saam met hulle op die foto is Carel Coetzee, eienaar van Bela-Bela SuperSpar en Neels Venter, voorsitter van die Warmbad-marathonklub.


’n Baie suksesvolle Spar Bela-Bela-marathon is weer op Saterdag, 12 November, op Bela-Bela aangebied.

Atlete kon aan die 5 km-, 10 km-, 21 km- of 42 km-wedloop deelneem.

Altesame 1 061 atlete het vir die wedloop ingeskryf, met selfs atlete van Spanje en Swaziland wat aangetree het.

In die 42 km mansafdeling het Reginald Poopedi van die ACRW-marathonklub, die wedloop in 2:36:16 gewen. Musawenkosi Sibiya, ook van ACRW, was tweede met ’n tyd van 2:43:34 en Phuti Mohale, verlede jaar se wenner, derde met ’n tyd van 2:48:53.

In die vroue-afdeling het Jane Mudau van die Pietersburg-marathonklub die wedloop eerste voltooi in ’n tyd van 3:20:16. Marcelle Coetzee van die KPMG-klub was tweede met ’n tyd van 3:21:40 en Pearl Hughes van Polokwane derde met ’n tyd van 3:29:48.

Ludwick Mamabolo (Nedbank-marathonklub) het die 21 km binne 1:14:51 voltooi, met Elliott Makgoba (Monaco-klub) tweede in ’n tyd van 1:15:00 en Surprise Mkofane derde met ’n tyd van 1: 27:38.

Deanne Horn van Lichtenburg was die eerste vrou in 1:33:46, met Estelle Paul van die Warmbad-marathonklub tweede in ’n tyd van 1:41:10 en Patience Nkosi (Nedbank-marathonklub) derde met ’n tyd van 1:42:42.

Vir baie was die 10 km ’n uitdaging, maar tog ’n gemaklike roete om te draf.

Ronel Thomas (Boxer-klub) was in dié afstand eerste oor die wenstreep met ’n tyd van 41:23, Gift Ramabele (Eskom) tweede met ’n tyd van 41:48 en Michelle Redelinghuys (Tuks) derde met ’n tyd van 42:26.

Die Spar Bela-Bela-marathon, in samewerking met die Warmbad-marathonklub, is ’n kwalifiserende wedloop vir die Comrades-marathon.

Die bestuur van die Warmbad-marathonklub het in ’n verklaring gesê hulle is gemeenskapgedrewe en nooi alle belangstellendes om deel van toekomstige projekte te wees.

Die klub sien reeds uit na aanstaande jaar se Executive Mayors Road Race wat in Mei vanaf Modimolle tot in Bela-Bela plaasvind.

Die Warmbad-klub se algemene jaarvergadering vind op Dinsdag, 6 Desember, om 18:00 by die Spur op Bela-Bela plaas. Belangstellendes wat dit graag wil bywoon kan ’n e-pos stuur aan belabelamarathon@gmail.com om te bevestig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *