Article as seen in Maroela Media – For more information click on link.

11 November 2016
  Maroela-redaksie/ANA

download

 


Soektog na driejarige duur voort

jukskei-everlate-chauke-01

Die soektog na die driejarige Everlate Chauke, wat in die water van die Jukskeirivier in Alexandra meegesleur is, hervat Vrydag.

Haar pa het haar Woensdag gedra en in ʼn boom geklim om van die stormwater weg te kom, toe die tak gebreek het en sy in die water meegesleur is. Reddingspanne het Donderdag die rivier in Alexandra en omliggende dele deursoek, het die Johannesburgse nooddienste gesê.

Die Chaukes is een van talle gesinne wat dakloos gelaat is nadat die rivier sy walle oorstroom en talle informele huise meegesleur het in een van die ergste storms nog wat Johannesburg Woensdag getref het. Meeste gesinne het skuiling by vriende of familielede gesoek nadat hulle al hul besittings verloor het.

Paul Mashatile, waarnemende premier, het die betrokke gebiede langs die rivier besoek. Hy het aangekondig dat die inwoners, waarvan sommige al meer as 10 jaar op die rivieroewer bly, na ʼn veiliger plek geskuif sal word.

“Die regering se onmiddellike kommer is om na die onmiddellike behoeftes van die inwoners om te sien. Die regering sal saam met die plaaslike gemeenskap werk om ʼn tydelike skuiling te bied en in die basiese behoeftes te voldoen,” het Mashatile gesê.

Meeste mense wie se huise deur die vloed meegesleur is, bly op die vloedlyn van die Jukskei-rivier. “Ons het berou oor die voorval en betuig ons innige meegevoel met families wat geliefdes verloor het as gevolg van die kitsvloede.”

Sean Phillips, besturende direkteur van die Johannesburgse padagentskap (JRA) het bevestig minstens ses mense is dood tydens Woensdag se storm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *