Article as seen in Die nuus in Afrikaans Koerant – for more information click on link.

new4


Aardbewing tref Oudshoorn

cango-cavesDie Kango-grotte is gesluit na ‘n aardbewing omstreeks 08:20 vanoggend, 18 Oktober, in die Oudtshoorn-omgewing plaasgevind het. Die aardbewing het 3,5 op die Richterskaal gemeet. Gerard Otto, hoof van Eden-distriksmunisipaliteit se rampbestuur, het bevestig dat die trilling tot in George gevoel kon word. “Ek het aanbeveel dat die Kango-grotte gesluit word as ‘n voorsorgmaatreël,” het Otto gesê.

Vanuit De Hoek (Gamka) is ook bevestiging ontvang dat die aardbewing daar gevoel kon word. Otto het gesê hy wag vir bevestiging van enige skade en ook die punt van oorsprong van die aardbewing. Oudtshoorn lê op ‘n sogenaamde foutlyn wat deur George tot by die kusgebied strek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *